NÄIN AINOA LAAJENEE

Tapiolan uudistuksessa pidetään kiinni alueen perinteistä. Tavoitteena on toteuttaa ihmisille elävä ja viihtyisä kaupunkikeskus tapiolamaisen vihreyden keskelle.

AINOA on täysin uudenlainen kokonaisuus, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä perinteisen kaupunkikeskustan ja nykyaikaisen kauppakeskuksen parhaita ominaisuuksia. AINOA edustaa modernia arkkitehtuuria ja sen juuret ovat ympäröivässä Tapiolassa, joka on kulttuurihistoriallisesti yksi vanhimmista ja tunnetuimmista puutarhakaupunginosista Suomessa.

AINOAn 1. vaihe avattiin lokakuussa 2013. 2. vaihe avautui maalikuussa 2017 ja 3. vaihe valmistuu loppuvuodesta 2019.


AINOAn laajennus valmistuu maaliskuussa 2017

Kauppakeskus AINOAn 2. vaihe avautui 16.3.2017, jolloin kauppakeskuksessa avautui mm. Stockmannin uusi tavaratalo ja 20 uutta erikoisliikettä. Laajennuksen myötä AINOAn kokonaispinta-ala kasvoi  noin 10 000 neliömetristä 30 000 neliömetriin ja liikkeiden määrä 50:een. Pinta-alaltaan AINOA kasvoi 2. vaiheen laajennuksen myötä samaan koko luokkaan Kampin kauppakeskuksen kanssa. 

Tapiolan Stockmann on avautunut täysin uudistettuna uuden sukupolven Stockmann -tavaratalona. Tapiolassa on uniikki tavaratalokonsepti, jonka valikoima keskittyy muotiin, kosmetiikkaan, kotiin ja Herkkuun.

AINOAn ravintola- ja kahvilatarjonta on laajentunut ja uusia ravintoloita ovat muun muassa Sandro, Street Gastro, Subway, Fafas, Chalupa sekä Tapiolaan jälleen palannut Pizza Hut uuden konseptinsa siivittämänä. Kahvilatarjontaan oman lisämausteensa tuovat suomalainen klassikko Fazer -kahvila sekä legendaarinen Kaisan Café, joka on ollut osa tapiolalaisten arkea jo 80-luvulta saakka. Herkkusuiden suut saa makeaksi SpiceIce by CandyTown sekä Jungle Juice Bar.

Muita AINOAn 2. vaiheen uusia liikkeitä ovat muun muassa Clas Ohlson, Akateeminen kirjakauppa, Lindex, Nordea, Mobile Clinic, Terveyskauppa Life, Cafe Latte Lifestyle ja XS Lelut. AINOAn terveyspalveluista vastaavat jatkossa Diacor sekä Tapiolan apteekki.

Tutustu AINOAn uusiin liikkeisiin.

AINOAn kaupallisten tilojen päälle rakennettavat asuinrakennukset tarjoavat eksklusiivista asumista Tapiolan ytimessä. Tapiolan Kirjokannelta suorat yhteydet pysäköintiin sekä joukkoliikenteen ja palveluiden ääreen tekevät asumisesta helppoa. Taloyhtiöiden omat pihakannet ja näköalat eri ilmansuuntiin luovat ainutlaatuisen asuinympäristön.

Tutustu Kirjokansi -asuntokokonaisuuteen.

 

 

3. vaiheen avaus 2019

AINOAn 2. vaiheen valmistuttua ja Stockmannin siirryttyä uusiin tiloihin maaliskuussa 2017, alkaa AINOAn 3. vaiheen rakentaminen. Nykyinen Stockmannin tavaratalo puretaan ja tilalle rakennetaan kauppakeskuksen viimeinen laajennusosa, joka valmistuu syksyllä 2019. Tällöin AINOAssa palvelee yli 100 erikoisliikettä ja palvelua.

AINOAn laajennuksessa kiinnitetään erityistä huomiota kauppakeskuksen ja olemassa olevan kaupunkirakenteen yhteensovittamiseen. AINOA avautuu ulospäin jokaiseen ilmansuuntaan muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden Tapiolan kaupunkikeskuksen kanssa. AINOAn laajennuksen suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto SARC professori Antti-Matti Siikalan johdolla.

Kokonaisuudessaan AINOA on enemmän kuin kauppakeskus. Se pitää sisällään ainutlaatuista asumista, Suomen laadukkainta pysäköintiä, erinomaiset joukkoliikenneyhteydet sekä monipuoliset kaupan palvelut Suomen suurimman yhtenäisen kävelykeskustan, Tapiolan sydämessä.

2013

  11 000 m²
30 liikettä

2017

  30 000 m²
50 liikettä

2019

  50 000 m²
100 liikettä