UUDISTUS ETENEE

Tapiolan uudistuksessa pidetään kiinni alueen perinteistä. Tavoitteena on toteuttaa ihmisille elävä ja viihtyisä kaupunkikeskus alueen vehreyden keskelle.

AINOA on täysin uudenlainen kokonaisuus, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä perinteisen kaupunkikeskustan ja nykyaikaisen kauppakeskuksen parhaita ominaisuuksia. AINOA edustaa modernia arkkitehtuuria, ja sen juuret ovat ympäröivässä Tapiolassa, joka on kulttuurihistoriallisesti yksi vanhimmista ja tunnetuimmista puutarhakaupunginosista Suomessa.

AINOA avattiin ensikerran lokakuussa 2013. Sen toinen vaihe valmistui maaliskuussa 2017 ja kolmas vaihe valmistuu syksyllä 2019.


Ensimmäinen laajennusosa

AINOAn toinen vaihe ja samalla ensimmäinen laajennusosa valmistui 16. maaliskuuta 2017. Laajennuksessa kokonaispinta-ala kasvoi noin 10 000 neliömetristä 30 000 neliömetriin ja liikkeiden määrä 50:een. Pinta-alaltaan AINOA on nyt samassa kokoluokassa kuin Kampin kauppakeskus. 

Toisessa vaiheessa kauppakeskuksen valikoimaa täydensivät Stockmannin uusi tavaratalo sekä 20 erikoisliikettä, ravintolaa ja kahvilaa. Tapiolan Stockmann palvelee asiakkaitaan nyt täysin uudistettuna, uuden sukupolven tavaratalona. Uniikin tavaratalokonseptin valikoima keskittyy muotiin, kosmetiikkaan, kotiin ja Herkkuun.

AINOAn uusia ravintoloita ovat muun muassa Sandro, Street Gastro, Subway, Fafa's, Chalupa sekä Tapiolaan palannut Pizza Hut. Kahvilapalveluja puolestaan tarjoavat Fazer Café ja Kaisan Café sekä muita herkkuja Spice Ice by CandyTown ja Jungle Juice Bar.

Toisessa vaiheessa AINOAssa avasivat ovensa myös Clas Ohlson, Akateeminen Kirjakauppa, Lindex, Nordea, Terveyskauppa Life, Cafelatte Lifestyle ja XS Lelut. AINOAn terveyspalveluista vastaavat jatkossa Terveystalo, Oral Hammaslääkärit sekä Tapiolan apteekki.

Tutustu AINOAn kaikkiin liikkeisiin.


Ainutlaatuiset asuinrakennukset

AINOAn toisen vaiheen laajennusosan päälle valmistui toukokuussa 2017 lähes 130 asuntoa. Yhteensä tämä kauppakeskuksen päälle kohoava Kirjokansi-asuinkokonaisuus sisältää noin 250 asuntoa. Kirjokansi tarjoa eksklusiivista asumista Tapiolan ytimessä. Asuinrakennuksista on suora yhteys AINOAn pysäköintihalliin, ja joukkoliikenteen sekä kattavien palvelujen äärellä asuminen tuo arkeen runsaasti lisää mukavuutta. Taloyhtiöiden omat pihakannet ja näköalat eri ilmansuuntiin luovat ainutlaatuisen asuinympäristön.

AINOAn kaupallisten tilojen päälle rakennettavat asuinrakennukset tarjoavat eksklusiivista asumista Tapiolan ytimessä. Tapiolan Kirjokannelta suorat yhteydet pysäköintiin sekä joukkoliikenteen ja palveluiden ääreen tekevät asumisesta helppoa. Taloyhtiöiden omat pihakannet ja näköalat eri ilmansuuntiin luovat ainutlaatuisen asuinympäristön.

Tutustu Kirjokansi -asuntokokonaisuuteen.

 

 

Valmista syksyllä 2019

AINOAn kolmas vaihe sijoittuu entisen Stockmannin tavaratalon kohdalle. Vanha tavaratalo on nyt purettu, ja tilalle rakennetaan viimeistä laajennusosaa, joka avataan yleisölle syksyllä 2019. Tällöin AINOAssa toimii yhteensä yli 120 erikoisliikettä, kahvilaa, ravintolaa sekä muuta palvelua. Laajennuksessa kiinnitetään erityistä huomiota kauppakeskuksen ja olemassa olevan kaupunkirakenteen yhteensovittamiseen.

AINOA avautuu ulospäin jokaiseen ilmansuuntaan muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden Tapiolan kaupunkikeskuksen kanssa. Suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto SARC professori Antti-Matti Siikalan johdolla.

2013

  11 000 m²
30 liikettä

2017

  30 000 m²
50 liikettä

2019

  50 000 m²
yli 120 liikettä