UUDISTUS ETENEE

Tapiolan uudistuksessa pidetään kiinni alueen perinteistä. Tavoitteena on toteuttaa ihmisille elävä ja viihtyisä kaupunkikeskus alueen vehreyden keskelle. AINOA on täysin uudenlainen kokonaisuus, joka on ainutlaatuinen yhdistelmä perinteisen kaupunkikeskustan ja nykyaikaisen kauppakeskuksen parhaita ominaisuuksia.

AINOA edustaa modernia arkkitehtuuria, ja sen juuret ovat ympäröivässä Tapiolassa, joka on kulttuurihistoriallisesti yksi vanhimmista ja tunnetuimmista puutarhakaupunginosista Suomessa. AINOA avattiin ensikerran lokakuussa 2013. Sen toinen vaihe avattiin maaliskuussa 2017 ja kolmas vaihe valmistuu syksyllä 2019.


Ensimmäinen laajennusosa

AINOAn toinen vaihe ja samalla ensimmäinen laajennusosa valmistui 16. maaliskuuta 2017. Laajennuksessa kokonaispinta-ala kasvoi noin 10 000 neliömetristä 30 000 neliömetriin ja liikkeiden määrä 50:een.

Pinta-alaltaan AINOA on nyt samassa kokoluokassa kuin Kampin kauppakeskus. Toisessa vaiheessa kauppakeskuksen valikoimaa täydensivät Stockmannin uusi tavaratalo sekä 20 erikoisliikettä, ravintolaa ja kahvilaa.


Ainutlaatuiset asuinrakennukset

AINOAn toisen vaiheen laajennusosan päälle valmistui toukokuussa 2017 lähes 130 asuntoa. Yhteensä tämä kauppakeskuksen päälle kohoava Kirjokansi-asuinkokonaisuus sisältää noin 250 asuntoa. Kirjokansi tarjoa eksklusiivista asumista Tapiolan ytimessä.

Asuinrakennuksista on suora yhteys AINOAn pysäköintihalliin, ja joukkoliikenteen sekä kattavien palvelujen äärellä asuminen tuo arkeen runsaasti lisää mukavuutta. Taloyhtiöiden omat pihakannet ja näköalat eri ilmansuuntiin luovat ainutlaatuisen asuinympäristön.

Tutustu Kirjokansi -asuntokokonaisuuteen.

 

 

 

Valmista syksyllä 2019

AINOAn kolmas vaihe sijoittuu entisen Stockmannin tavaratalon kohdalle. Kauppakeskuksen viimeisin laajennus on valmis syksyllä 2019, jolloin AINOAssa toimii yhteensä noin 120 erikoisliikettä, kahvilaa, ravintolaa sekä muuta palvelua. Kolmannen vaiheen vahvistetut toimijat ovat DNA, Elisa, Emotion, Fenno Optiikka, Flying Tiger Copenhagen, H&M, K-market, Kello ja Kulta Pulkkinen, Plantagen, Polarn O. Pyret, ProCut, Ruohonjuuri, Suomalainen Kirjakauppa, Telia, The Bodyshop, Timanttiset ja ZIO. AINOAn 3. vaiheen muotitoimijat julkistetaan vuoden 2019 alussa.

Kolmannen vaiheen yksi odotetuimmista osista on 1 500 neliömetrin ravintolamaailma: AINOA Food Garden. Ravintolamaailmaan vahvistetut toimijat ovat tässä vaiheessa Bistro o Mat, Biang!, Friends & BRGRS, Madison Gastro&Wine ja Momotoko, jonka lisäksi tulee paljon muitakin ravintoloita, kuten Burger King ja LieMi.

Laajennuksessa kiinnitetään erityistä huomiota kauppakeskuksen ja olemassa olevan kaupunkirakenteen yhteensovittamiseen. AINOA avautuu ulospäin jokaiseen ilmansuuntaan muodostaen yhtenäisen kokonaisuuden Tapiolan kaupunkikeskuksen kanssa. AINOA-kokonaisuuden suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto SARC professori Antti-Matti Siikalan johdolla.

2013

  11 000 m²
30 liikettä

2017

  30 000 m²
50 liikettä

2019

  50 000 m²
yli 120 liikettä

 

Uudet liikkeet ja ravintolat

 

Biang!
Bistro o Mat
Burger King
DNA
Elisa
Emotion
Fenno Optiikka
Flying Tiger Copenhagen
Friends & BRGRS
H&M
K-market
Kello ja Kulta Pulkkinen
LieMi
Madison Gastro&Wine
Momotoko
Plantagen
Polarn O. Pyret
ProCut
Ruohonjuuri
Suomalainen Kirjakauppa
Telia
The Bodyshop
Timanttiset
Zio