Tapiolan kaupallinen sydän
 
Tapiolan kaupallinen sydän
 

Espoossa, vehreiden mäntymetsiköiden katveessa sijaitsee Tapiola. Se rakennettiin 1950- ja 1960-luvulla aivan uudenlaiseksi asuinalueeksi, puutarhakaupungiksi. Vuosien saatossa tämä kulttuurihistoriallisesti merkittävä alue on vienyt suomalaista kaupunkisuunnittelua maailmankartalle. Ajan mittaan Tapiolaan on rakentunut laaja kaupan, kulttuurin ja julkisten palvelujen verkosto, jonka kaupallinen sydän on kauppakeskus AINOA.

Tapiola sai nimensä nimikilpailun kautta. Inspiraationa nimelle toimi Kalevala ja alueen kadut, aukiot sekä tärkeimmät paikat on nimetty teeman mukaisesti. Tästä johtuen myös vuonna 2013 avautunut kauppakeskus AINOA on nimetty Aino-hahmon innoittama. Kauppakeskuksessa kulkiessa teeman voi nähdä yksityiskohdissa, kuten tammipaneelien koristeissa ja tietenkin AINOAn logossa. Kansalliseepokseen viittaavat myös munanmuotoiset aukiot, jotka kokoavat ympärilleen kauppakeskuksen lukuisat myymälät ja palvelut.

 
Yhdistelmä perinteistä kaupunkikeskustaa ja modernia kauppakeskusta 
 

Kolmessa vaiheessa täyteen loistoonsa laajentunut AINOA on sadan uniikin sisutusliikkeen, trendikkään muotimyymälän, korkeatasoisen kahvilan ja ravintolan sekä laadukkaan palvelun kauppakeskus.

Sen 50 000 neliömetriä pitää sisällään niin suosittuja ketjuliikkeitä, pienempiä erikoisliikkeitä kuin 1 500 neliömetrin ravintolamaailman, AINOA Food Gardenin, josta löytyy taatusti herkkuja jokaiseen makuun.

AINOAan on helppo tulla. Se sijaitsee liikenteen solmukohdassa ja kauppakeskuksesta on suora yhteys Tapiolan metroasemalle sekä yhdelle Suomen vilkkaimmista joukkoliikenneterminaaleista, jossa pysähtyy jopa 100 bussia tunnissa. Helsingin keskusta on vain kymmenen minuutin päässä! Omalla autolla saapuville on tarjolla avara 2000 paikan pysäköintihalli.

Ainutlaatuista tapiolalaista kokemusta korostaa AINOAa ympäröivä, Suomen suurin kävelykeskusta kauppoineen ja palveluineen. Kokonaisuudessaan AINOA onkin enemmän kuin kauppakeskus. Se on monipuolisia tarjontaa, laadukasta pysäköintiä, helppoa liikkumista ja ainutlaatuista asumista. Tervetuloa AINOAan!  

 

2013

 

Ensimmäinen vaihe valmistuu.
Kauppakeskuksen pinta-ala on 10 000m2 ja se sisältää 30 liikettä.
Myös Tapiola Parkin ensimmäinen osa otetaan käyttöön.

 

2016

 

Tapiola Park valmistuu kokonaisuudessaan ja
se tarjoaa asiakkaille 2000 pysäköintipaikkaa.

 

2017

 

AINOAn toinen vaihe ja uusi Stockmann-tavaratalo avautuu.
Kauppakeskuksen koko kasvaa 30 000 neliömetriin
ja liikkeiden määrä 50:een.
Metroliikenne Tapiolan metroasemalla käynnistyy marraskuussa.
AINOAan pääsee vihdoin suoraan metrolla

 

2019

 

Tapiolan bussiterminaali avautuu kauppakeskuksen yhteyteen.
AINOAn kolmas vaihe valmistuu lokakuussa.
Kauppakeskuksen pinta-ala kasvaa 50 000m2 ja valikoima 100 liikkeeseen.