AINOA Joulu 2025 Sivusto Kuvat_Desktop Joulu Resepti Header 1280x620.jpg

Herkkuja maistuvaan jouluun

Kakkuja AINOAn kahviloista

Joulun tuoksut ja maut ovat saapuneet kauppakeskus AINOAn kahviloihin.
Testaa Cafe Tarinan täydellinen maustekakku tai Kaisan Cafén hurmaavat piparisuklaapalat. Helppoja ohjeita seuraamalla teet kahvilatason herkkuja kotoisasti omassa keittiössä.

Kaisan Cafén jouluiset piparisuklaapalat

Nämä mehevät suklaapalat saavat jouluisen twistin piparimausteisesta kuorrutteestaan. Helppo ohje sopii myös esimerkiksi hdessä lasten kanssa leivottavaksi.
Ainesosat
​​​​​​​
  • 200 g margariinia
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 3,75 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • 1,25 dl vispikermaa
​​​​​​​
Ohjeet
 
  1. Vatkaa sulatettu margariini, kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.
  3. Lisää joukkoon vispikerma ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  5. Paista 180 asteessa noin 20 min, tarkista kypsyys tikulla.
  6. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
  7. Kostuta pohja mehulla tai maidolla tasaisesti.

​​​​​​​Piparikuorrute​​​​​​​
​​​​​​​
  • 3 d tomusokeria
  • 2 tl piparimaustetta
  • kermaa
  • pipareita koristeeksi
 
Ohjeet
 
  1. Sekoita tomusokeri, piparimauste ja kerma tasaiseksi.
  2. Lisää kermaa varovasti, kunnes saat sopivan paksuisen seoksen.
  3. Levitä kuorrute tasaisesti, koristele piparkakuilla ja anna jähmettyä jääkaapissa.

​​​​​​​

Cafe Tarinan jouluinen maustekakku

Tamä mehevä maustekakku kätkee sisäänsä joulun taikaa: raikkaita karpaloita ja rapsakoita piparkakkumuruja. Voit leipoa kakun joko isoon kakkuvuokaan tai pieniin annosvuokiin.

Ainesosat
 

  • 200 g voita
  • 3 dl sokeria tai fariinisokeria
  • 3 munaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,75 dl kaakaojauhetta2 tl kanelia
  • 1,25 dl vispikermaa2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl neilikkaa
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,25 tl suolaa
  • 1,5 dl kuivattuja karpaloita
  • 1,5 dl piparimurua
​​​​​​​
Ohjeet
​​​​​​​
  1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Vatkaa munat yksitellen sekaan.
  3. Lisää ranskankerma nuolijalla sekoittaen.
  4. Lisaa kuivat aineet, karpalot ja piparimuru. Sekoita tasaiseksi.
  5. Voitele ja korppujauhota vuoka tai pienet vuoat.
  6. Paista 170 asteessa noin 45 min (iso kakku) tai 20 min (pienet kakut).
    Tarkista kypsyys tikulla.
  7. Anna jäähtyä ennen kumoamista.


Kuorrute
​​​​​​​

  • 2 dl tomusokeria
  • 1-2 rkl vettä tai valkuaista


Sekoita ainekset ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele jouluisesti.

Tilaa uutiskirje ja voita 250 € onnellisiin ostoshetkiin
Uutiskirje tipahtaa sähköpostiisi suunnilleen kerran kuussa. Voit lähteä listalta milloin vain. Täältä voit lukea sekä tietosuojasta että arvonnan saännöistä.
Privacy Policy