Tapiolan kaupallinen sydän
Hagalunds kommersiella hjärta
 

I Esbo omgivet av grönskande tallskogar ligger Hagalund. Området byggdes på 1950- och 1960-talet till ett alldeles nytt slags bostadsområde, en trädgårdsstad. Under årens lopp har detta kulturhistoriskt betydande område satt finländsk stadsplanering på världskartan. Med tidens lopp har Hagalund blivit ett omfattande nätverk av kommers, kultur och offentliga tjänster vars kommersiella hjärta är köpcentrum AINOA.

Hagalund fick sitt namn via en namntävling. Inspirationen för namnet kom från Kalevala och områdets gator, torg och viktigaste platser har fått namn enligt temat. Med anledning av detta har även köpcentrum AINOA som öppnade 2013 fått sitt namn av karaktären Aino. I köpcentret kan man se temat i detaljer, såsom ekpanelernas dekorationer och givetvis i AINOAs logotyp. Hänvisningar till Finlands nationalepos finns även i de äggformade torgen, kring vilka köpcentrets många butiker och tjänster samlas.

En kombination av en modern stadskärna och ett modernt köpcentrum  
 

AINOA, som efter det tredje skedet slagit ut i sin fulla prakt, är ett köpcenter med förstklassiga tjänster, hundra unika inredningsbutiker, trendiga modebutiker och förstklassiga kaféer och restauranger.

På dess 50 000 kvadratmeter hittar du såväl populära butikskedjor och mindre specialbutiker som den 1 500 kvadratmeter stora restaurangvärlden AINOA Food Garden, där det garanterat finns något för alla smaker.

Det är lätt att komma till AINOA. Köpcentret finns i en knutpunkt för trafiken och köpcentret har en direkt förbindelse till Hagalunds metrostation och en av Finlands livligaste kollektivtrafikterminaler där upp till 100 bussar i timmen stannar. Endast tio minuter från Helsingfors centrum! För personer som anländer med egen bil erbjuds en stor parkeringshall med 2 000 parkeringsplatser.

Den unika upplevelsen framhävs av Finlands största promenadcentrum med butiker och tjänster som omger AINOA. Som helhet är AINOA mycket mer än ett köpcentrum. AINOA är mångsidigt utbud, förstklassig parkering, smidigt att ta sig fram och unikt boende. Välkommen till AINOA!  

 

2013

 

Det första skedet är klart.
Köpcentrets yta är 10 000 m2 köpcentret har 30 butiker.
Även den första delen av Tapiola Park tas i bruk.

 

2016

 

Tapiola Park står klar i sin helhet och erbjuder kunderna 2 000 parkeringsplatser.

 

2017

 

AINOAs andra skede är klart och det nya Stockmann-varuhuset öppnar.
Köpcentrets storlek ökar med 30 000 kvadratmeter och antalet butiker till 50 stycken.
Metrotrafiken vid Hagalunds metrostation inleds i november. Till AINOA kommer man äntligen direkt med metro.

 

2019

 

Hagalunds bussterminal öppnar i anslutning till köpcentret.
AINOAs tredje skede färdigställs i oktober.
Köpcentrets yta ökar med 50 000 m2 och utbudet till 100 butiker.